tugbaakin

1 Ağustos 2007 Çarşamba

ÇAYLI ISLAK KEK


ÇAYLI ISLAK KEK:

3 yumurtanın sarısı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı demli soğuk çay
1 su bardağı sıvıyağ
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı fındıklı kabaran un
1 vanilya
1 su bardağı kadar dövülmüş fındık
1,5 çay bardağı süt
üzerini süslemek için hindistan cevizi / antep fıstığı

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın ve keki yapacağınız orta boy borcamı yağlayın.
Yumurta sarılarını ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Üzerine çay, sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip çırpın.Bu karısımdan 1 su bardağını ayırın. Un ve vanilyayı ekleyip (kabaran un yerine normal unda kullanılabilir) çırpın. Bu karısımın koyuluğuna göre 1,5-2 çay bardağı soğuk süt ekleyip çırpın. Fındığı ekleyip karıştırın. (kabaran un kullanmıyorsanız kabartma tozunu simdi ekleyin)
Hamuru keke yayıp fırında 40-50 dk pişirin. Kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun. Fırından alır almaz kekin üzerine çatal yada kürdanla delikler açın ve ayırdığımız soğuk karısımı üzerine yedirerek dökelim. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım. Ben servis sırasında çikolata sosuda ekledim.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa