tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

TİRAMİSU

Malzemeler;
1 hazır pandispanya,
1 çay fincanı sıcak su,
2 çorba kaşığı neskafe,
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı kakao
krema için;
4 su bardağı süt,
1 yumurta,
1 paket (200 gr) labne peyniri,
3 türk kahvesi fincanı un,
4 türk kahvesi fincanı toz şeker
Süt, un, yumurta ve tozşekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirin. ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dk. soğutun. bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın. ikiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın. krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin.
Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine sürün. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın, kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. Soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao serpin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapın...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa