tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

SAHTE TAVUKGÖĞSÜ TATLISI


Çok kolay ve güzel bir tarif, yiyenlerin tadı damağında kalacak... Şimdiden Afiyet Olsun.


MALZEMELER
-1 lt süt
-125 gr margarin
-1 su bar un
-1 su bar şeker
-1 vanilya
-1 paket kakaolu veya sade bisküvi
-cekilmis ceviz/fındık/fıstık

YAPILIŞI
Teflon tencereye maragini alın ve eritin unu ekleyip 2-3 dk kavurun.Sütü ekleyip üzerine sekeri ekleyin ve karıstırarak muhallebi kıvamına getirin.Ateşi kapatıp vanilyayı ekleyin ve muhallebiye yedirin.Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.Dikdörtgen veya kare orta boy bir borcama bisküvileri yayın.Daha sonra muhallebiyi mikserle 10-15 dk cırpın ve bisküvilerin üzerine yayın. Üzerini spatula ile düzeltin ve zevkinize göre ceviz-fındık-fıstıkla süsleyin.Tezgahta soğuttuktan sonra streçfilmle kaplayıp dolaba kaldırın 3-4 saat yada en iyisi 1 gece dolapta bekletin.Karelere kesip iki kareyi üst üste koyup servis yapın.

Servis önerileri
1-Pastamızı dikdörtgenler halinde kesin ortasına muz dilimleri koyup minik rulolar yapabiliriz.
2-Pastamızın tam ortasına soydugumuz muzları koyup büyük bir rulo yapabilir ve dilimleyerek servis yapabiliriz.
3-Muhallebimizi kaselere koyup servis yapabiliriz.
4-Tepsimize bisküvileri bütün halinde dizip üzerine muhallebimizin yarısını dökün ve yayın, tekrar bisküvi dizip kalan kremayı yayın ve üzerini süsleyin, dilimleyip servis yapın.

Etiketler:

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

benim annem daha güzel yapıyo senin yaptığın hiç beğenmedim ok böle sahte işlerlede bizi oyalama allah allah yaaa hadi lan işine

24 Mart 2008 06:06  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa