tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

PEYNİRLİ PAMUK POĞAÇA


Malzemeler,

1 su bar ılık süt,
1 su bar ılık su,
1 su bar sıvıyağ,
1 paket maya,
2 yumurta (1inin sarısını üzerine ayır)
tuz,
1-2 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı mahlep (isteğe göre)
Aldığı kadar un,

Yapılışı,

Ilık süt ve ılık suyu bi kaba alıp mayayı eritin, üzerine sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta ve mahlepi katıp karıştırın, aldığı kadar unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Üzerini örtüp sıcak bir ortamda mayalandırın.Hamurdan parçalar alıp içine istenilen harçtan koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin.Afiyet olsun.

Not: Ben peynirli poğaça yazdım ama bi kısmını kıymalı bir kısmını peynirli yaptım.Çok güzel oldular.Birde su yerine süt koyarsanız daha bi güzel oluyorlar.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa