tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

DÜĞÜM POĞAÇA


Yukarıda annemin yaptığı yumuşacık düğüm poaçalarını görüyosunuz. Annem gelen misafirlerine ikram etmek için yapmıştı artanınıda buzdolabına koyup dilediği zaman çıkartıp ısıtarak servis yapıyor ve sanki fırından yeni çıkmış gibi oluyor.Denerseniz pişman olmazsınız, ayrıca bu hamurdan içine iç malzemesi koyup poaçada yapabilirsiniz. Kısacası bir hamurdan çeşit çeşit poaçalar yapmak mümkün.

Malzemeler,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı ılık süt,
2 yumurta (sarılarını ayır)
1 paket maya,
Aldığı kadar un,
Tuz

Unu ve tuzu bir leğene alıp ortasını havuz gibi açın. Sütün içinde mayayı eritip unun ortasına dökün, yumurta aklarını ve sıvı yağıda ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Sıcak bir ortamda mayalandırın. Hamuru tekrar yoğurup istenilen şekli verin. Hamurları tepsiye dizip bir süre daha mayalandırın. Yumurta sarısını sürüp susam serpin ve önceden ısınmış 180-200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa