ESMER KEK
Hepinize iyi haftalar, uzun bi aradan sonra tekrar sizlerleyim. Yukarıda gördüğünüz tarif Oktay Ustanın Esmerim bicim bicim benimse Esmer kekim. Dün çaya gelen misafirlerimiz için yaptığım hazırlıklarımdan biri bu nefis kekti. Denemenizi tavsiye ediyorum gerçekten çok nefis bir lezzet.
Malzemeler,
1,5-2 su bar esmer şeker
200gr oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 paket vanilya
bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
100 gr ince ince doğranmış bitter çikolata
1 su bar çekilmiş ceviz
Hazırlanışı
200 gr margarin ve şekeri iyice çırpın, üzerine iki yumurtayı ekleyip tekrar çırpın. Tuz, vanilya ve aldığı kadar unu ekleyip (akıcı bir hamur olmalı) tekrar çırpın. Kelepçeli kalıbı yağlayıp dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alır almaz çikolataları serpin biraz bekletin kekin sıcağı ile çikolatalar eriyecektir. Bir spatula ile üzerini düzeltin ve bolca ceviz serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Not: Keke kabartma tozu eklenmiyor bu yüzden kabaran bir kek olmuyor.
Malzemeler,
1,5-2 su bar esmer şeker
200gr oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 paket vanilya
bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
100 gr ince ince doğranmış bitter çikolata
1 su bar çekilmiş ceviz
Hazırlanışı
200 gr margarin ve şekeri iyice çırpın, üzerine iki yumurtayı ekleyip tekrar çırpın. Tuz, vanilya ve aldığı kadar unu ekleyip (akıcı bir hamur olmalı) tekrar çırpın. Kelepçeli kalıbı yağlayıp dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alır almaz çikolataları serpin biraz bekletin kekin sıcağı ile çikolatalar eriyecektir. Bir spatula ile üzerini düzeltin ve bolca ceviz serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Not: Keke kabartma tozu eklenmiyor bu yüzden kabaran bir kek olmuyor.
Etiketler: Kekler
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa