UN KURABİYESİ
Oktay Ustanın Yeşil Elma programından tarifini aldığım un kurabiyesini uzun zamandır yapıyorum. Denediğim en güzel ve pastanedeki kurabiyelere en benzer olanıydı.Defterimdeki bütün un kurabiyesi tariflerinin üzerine kocaman bir X atıp bu tarifi yazdım. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim ve emin olunki cok cok memnun kalacaksınız.
Malzemeler
250gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bar sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
4-5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Aldığı kadar un,
istenirse kakao,
üzerine elemek için pudra şekeri,
Margarin, sıvıyağ, pudra şekerini bir kaba alıp iyice yoğurun.Üzerine nişastayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur yapın. Un yaklaşık 4-4,5 su bardağı alıyor.Kurabiyelerinizi kakaolu isterseniz hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip hamuru alacalı kalacak şekilde yoğurun ama çok yoğurmamalısınız.(Ben bir kısmını kakaolu bir kısmını sade yaptım) Hamuru rulo yapıp üzerini çatalla çizin ve verev şekilde kesin. Kağıt serilmiş tepsiye dizip dolapta 5-10 dk bekletin. 160 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından alınca üzerine bolca pudra şekeri eleyin.
Malzemeler
250gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bar sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
4-5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Aldığı kadar un,
istenirse kakao,
üzerine elemek için pudra şekeri,
Margarin, sıvıyağ, pudra şekerini bir kaba alıp iyice yoğurun.Üzerine nişastayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur yapın. Un yaklaşık 4-4,5 su bardağı alıyor.Kurabiyelerinizi kakaolu isterseniz hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip hamuru alacalı kalacak şekilde yoğurun ama çok yoğurmamalısınız.(Ben bir kısmını kakaolu bir kısmını sade yaptım) Hamuru rulo yapıp üzerini çatalla çizin ve verev şekilde kesin. Kağıt serilmiş tepsiye dizip dolapta 5-10 dk bekletin. 160 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından alınca üzerine bolca pudra şekeri eleyin.
Etiketler: kurabiyeler
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa