tugbaakin

12 Aralık 2007 Çarşamba

PATATESLİ BÖREK


3 yufka

Sosu İçin :
75 gr erimis margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yumurta

İç Malzemesi :
5 tane haslanmıs ezilmiş patates
1 tane kuru soğan rendelenmis
nane, tuz, maydanoz

Yapılışı :
1- Sosu için gerekli malzemeleri karıstırıp içini hazırlıyoruz.
2-İç malzemesinide hazırlıyoruz.
3-Bir yufkayı düz bir zemine seriyoruz, yufkanın yarısına sos sürüyoruz sonra diger sossuz tarafı soslu tarafın üzerine kapatıp D şekli elde ediyoruz ve tekrar sos sürüyoruz.
4-İç malzemesinden bolca koyup rulo yapıyoruz ve yağlanmıs tepsiye kendi etrafında cevirerek doluyoruz.Diger yufkalarıda aynı sekilde hazırlayıp tepsiye yerlestiriyoruz.Kalan harcın içine bir yumurta kırıp karıstırıyoruz ve yufkaların üzerine tamamını sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
5-Önceden ısınmıs 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa