PATATESLİ-PEYNİRLİ-VS... AÇMA BÖREK
Annemin yaptığı en çok beğendiğim börek bu, tadı nefis oluyo, ve aynı hamurla değişik börekler yapabilirsiniz.Mesela hamurunu yaptıktan sonra aynı islemi içini degişik yaparak üç çeşit börek çıkartabilirsiniz.Kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı, haşhaşlı vs...İsterseniz hamuru açıp tepsiye döşeyin isterseniz kol böregi gibi yapın, şeklini vermek size kalmış. Zaten yukarıdaki resimlerde size sunduğumuz değişik alternatifler. Annem malzemeleri göz kararı kullandığı için bende net bi ölçü veremeyeceğim, bana söylediği şekilde yazıyorum.Denedikten sonra pişman olmayacağınız bi tarif.
Hamur Malzemeleri;
1 su bar sıvıyağ
1 çay bar yoğurt
1 paket insant maya
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Un ve yoğurmak için ılık su
İç Malzeme isteğe bağlı olarak hazırlanır patatesli, peynirli , kıymalı vs..
Yapılışı;
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapılır ve mayalandırılır.Daha sonra bezelere ayrılır, gözleme yapar gibi acılır yağlanır ve kare şeklinde katlanır diger bezelerde bu şekilde hazırlanır ve kareler tektek dikdörtgen şeklinde uzatılır.Bu dikdörtgenlerin uzunlamasına, orta kısmına iç malzeme koyulup iki kenarı üst üste kapatılır. Tepsiye yan yana yerleştirilir ve üzerine elinizle bastırılır.Yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
Hamur Malzemeleri;
1 su bar sıvıyağ
1 çay bar yoğurt
1 paket insant maya
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Un ve yoğurmak için ılık su
İç Malzeme isteğe bağlı olarak hazırlanır patatesli, peynirli , kıymalı vs..
Yapılışı;
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapılır ve mayalandırılır.Daha sonra bezelere ayrılır, gözleme yapar gibi acılır yağlanır ve kare şeklinde katlanır diger bezelerde bu şekilde hazırlanır ve kareler tektek dikdörtgen şeklinde uzatılır.Bu dikdörtgenlerin uzunlamasına, orta kısmına iç malzeme koyulup iki kenarı üst üste kapatılır. Tepsiye yan yana yerleştirilir ve üzerine elinizle bastırılır.Yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
Etiketler: hamurişleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa