tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

SEBZELİ MİLFÖY BÖREĞİ


Bu böreği kayınvalidem hamuru açarak yapıyor ama ben öyle kabiliyetli olmadıgım icin milföyden yapıyorum çok güzel bir börek oluyor.Denerseniz pişman olmazsınız.Tabi elde açılanı bir başka güzel oluyor ama hamur açma konusunda benim gibi yeteneksizseniz milföy imdadımıza yetisiyor.

Önce içini hazırlıyoruz kuzu etini kavuruyoruz suyunu cekene kadar sonra hazır konserve garnitürlerden bir kavanoz ekliyoruz ve karıstırıyoruz tuzunu biberini artık ne isterseniz koyup karıstırıyoruz ve sogumasını bekliyoruz. Milföyleri unlu tezgahta merdane ile biraz büyütüyoruz ortasına içten koyup bohca şeklinde katlıyoruz kat yerleri alta gelecek sekilde yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam serpiyoruz ve önceden ısınmıs 180-200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa