tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

KÜNEFE


Bu künefe çok kolay ve güzel oluyor.Dışarıda yediğimiz künefeleri aratmıyor ve bir porsiyon fiyatına siz 4 porsiyon cıkartabilirsiniz.Tabi ben yukarıda gördüğünüz parçayı 1 porsiyon sayıyorum.Bence onu yemek biraz zor :))

Malzemeler ;
300 gr kadayıf
biraz dil peyniri
100gr erimiş Margarin

Şerbeti İçin ;

1 su bar şeker
1 su bar su

Yapılışı ;

1- Önce şerbet malzemelerini ocağa alıp kaynatıyoruz, altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz.
2- Aldığımız kadayıfı bir tepsiye alıp didiyoruz ve tutam tutam koparıyoruz. Margarini eritip kadayıfın üzerine gezdiriyoruz.Kadayıfımızı 4 eşit parçaya bölüyoruz (böylelikle iki künefe elde etmiş olacağız tabi buda 4 porsiyon yapacak yada daha fazla).Orta boy bir teflon tavaya kadayıfımızın 4te 1ini yayıyoruz üzerine rende dil peynirini serpiyoruz ve kalan kadayıfımızın 3te 1inin üzerine yayıyoruz.Tabanı düz olan bir kase yada tabakla kadayıfın üzerine bastırıp iyice sıkıştırıyoruz.
2- Ocağımızın en küçük gözünde kısık ateşte altı kızarana kadar çevirerek pişiriyoruz.Düz bir pasta tabağını tavanın üzerine koyup tavayı ceviriyoruz ve pişmeyen kısmını tavaya yerleştiriyoruz. Böylelikle künefeyi ters düz edip iki yüzünüde pişirmiş olacağız.Aynı şekilde bu yüzünüde pişirip biraz derince bir servis tabağına alıp üzerine şerbet gezdiriyoruz.Hemen dilimleyip sıcak sıcak servise sunuyoruz.. Tabi üzerine dövülmüş fıstık serperek :)) Bu arada diğer kadayıfıda aynı şekilde hazırlıyoruz...

Anlatma kısmı yapımından daha uzun sürüyor okuyunca size işi uzun gibi gelecek ama inanın yapması cok basit. Künefe severseniz bence deneyin pişman olmazsınız....

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa