PAKİVİ
Geçen haftalarda teyzemizin kızı Leyla'yı ziyarete gittik. Bize birsürü güzel yemekler ve yukarıda gördüğünüz nefis sütlü tatlıyı hazırlamıştı. Misafirperverliğinden dolayı birkez daha çok teşekkür ediyorum...
Alt Muhallebi için,
*5 su bardağı süt,
*1,5 su bardağı nişasta (buğday yada mısır farketmez)
*1,5 su bardağı şeker
Bu malzemeleri kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıcak olarak dikdörtgen borcama dökün.Üzerine petibör bisküvileri dizin.
Üst Muhallebisi için,
*4 su bardağı su
*3 su bardağı vişne suyu
*1 su bardağı nişasta
*1,5 su bardağı şeker
Bu malzemeleride muhallebi gibi pişir ve bisküvilerin üzerine dökün. Ilıyınca üzerini fındık, ceviz, bonibonla (zevke göre) süsleyin. Dolapta bekletin.
Alt Muhallebi için,
*5 su bardağı süt,
*1,5 su bardağı nişasta (buğday yada mısır farketmez)
*1,5 su bardağı şeker
Bu malzemeleri kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıcak olarak dikdörtgen borcama dökün.Üzerine petibör bisküvileri dizin.
Üst Muhallebisi için,
*4 su bardağı su
*3 su bardağı vişne suyu
*1 su bardağı nişasta
*1,5 su bardağı şeker
Bu malzemeleride muhallebi gibi pişir ve bisküvilerin üzerine dökün. Ilıyınca üzerini fındık, ceviz, bonibonla (zevke göre) süsleyin. Dolapta bekletin.
Etiketler: pastalar
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa