tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

TUZLU KURUPASTA


TUZLU KURU PASTA
1 yumurtanın sarısı (beyazı üzeri için)
1 paket oda sıcaklığında sana yağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için susam, çörekotu

YAPILIŞI
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıstırıyoruz üzerine kabartma tozunu ve unumuzu yavas yavas ekliyoruz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Bu tarifle un tam 4,5 su bardağı alıyor.Bu hamurdan parçalar koparıp istedigimiz şekilleri veriyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz isteyen susam ve çörekotunu karıştırabilir.Önceden ısınmış 180 derecede pişiriyoruz.

Not : Ben burda değişik olarak unun 1,5 su bardağını kepekli un kullandım.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa