tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

TUZLU-SİRKELİ KURUPASTA


Malzemeler:
250gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın akı (sarısını üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağından 1 parmak eksik sirke
1 paket kabartma tozu
1 kasık mahlep
Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için susum/çörekotu/kaşar rendesi/ pulbiber

Hazırlanışı :
Yumurta sarısı ve susam hariç tüm malzemeyi karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Merdane ile kalın olarak açıp kalıplarla kesin. Tepsiye dizip önce yumurta sarısı sürüp üzerine istenilen malzemelerden serpebilirsiniz. Önceden ısınmış 175 derece fırında pişirin.

Not: Kurabiyeleri pişirdikten sonra ağzı açık bir kaba alın yoksa kurabiyeler yumuşuyor ve çok sirke kokusu geliyor.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa