tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

BAYRAM TATLILARI

Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Yukarıdaki kadayıf tatlısını annem yaptı tarifini vereceğim. Baklavayı ise kayınvalidem yaptı. Baklavanın tarifini ilerleyen zamanlarda vereceğim. Her ikisininde tadı muhteşem gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum. Kadayıf çıtır çıtır oluyor, baklava işe üğüm üğüm ağızda dağılıyor.

Malzemeler,
750 gr kadayıf
1 paket margarin
Bolca iri dövülmüş ceviz

Şerbeti için,
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle didikleyin. Erittiğiniz margarin ılınınca üzerine dökün ve kadayıfın heryeri yağlanacak şekilde elinizle harmanlayın. Büyük boy tepsinizi margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin. Üzerine bolca cevizi serpin. Kalan kadayıfıda cevizin üzerine yayın. Elinizle bastırarak üzerini düzleyin. Kadayıfın üzerine gazete örtüp Diğer büyük boy tepsinizi üzerine koyup çiğneyin. (tatlınızın ince ve sıkı olması için) Önceden ısınmış 200 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin. Diğer boş tepsinize kadayıfınızı ters çevirip altınında nar gibi kızarmasını sağlayın aynı zamanda düzgün olan kısım üste gelmiş olacak. Fırından alınca 1-2 dk ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbetini çekince toz antep fıstığı ile süsleyin.



Etiketler:

3 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

canım hayırlı olsun yeni adresin...


tatlılar nefis...


özlemcik...

17 Aralık 2007 23:54  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hayirli bayramlar

19 Aralık 2007 03:56  
Blogger Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı diliyorum. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum

20 Aralık 2007 10:57  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa