tugbaakin

17 Aralık 2007 Pazartesi

KISIR


Malzemeler,
1 paket ince bulgur,
3-4 yemek kaşığı domates salçası,
Pul biber,
2 adet kıvırcık,
1 demet maydanoz,
1/2 demet yeşil soğan,
3 adet limon,
Tuz ve kaynar su,

Önce bulguru ağzı kapaklı bir kaseye alıyoruz.Ayıkladıktan sonra üzerine salcayı ve pul biberi ekleyip kaynar suyumuzu koyuyoruz.Suyumuzun ölçüsünü göz kararı koyuyorum ben ama bir kaşık yardımı ile bulgurların hepsi ıslanana kadar su koyuyoruz kıvam olarak birazcık sulu bulgur pilavı gibi olmalı bilmem anlatabildimmi :)) Sonra ağzını kapatıp sıcak bir yere alıyoruz üzerinede bir hırka falan örtersek iyi olur.Biz bu arada bütün yesillikleri yıkayıp ince ince doğruyoruz.Bu islem bitene kadar bulgurumuzun beklemesi yeterli oluyor.Bulguru alıp sıvıyağ, tuz ve limonun yarısını ekleyip iyice yoğuruyoruz tabi hamur gibi değil biz buna elimizle karıştırıyoruz diyelim.Sonra yeşilliğimizede biraz sıvıyağ, tuz ve limonun diğer yarısını ekleyip karıştırıyoruz ve bu iki karışımı birleştirip karıştırıyoruz. Gördüğünüz gibi basit ama süper bi lezzet elde ediyoruz.Bazıları kısırın içine domates vs ekleyebiliyorlar biz kısırı cıvıttığını düşünerek ve damak tadımızdan dolayı eklemedik siz ekleyebilirsiniz yada yanında servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa