KEPEKLİ-CEVİZLİ EKMEK
Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
1 küçük paket yaş maya
3 su bardağı kepek unu
1,5 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
susam
1,5 su bardağı ılık su
1 küçük paket yaş maya
3 su bardağı kepek unu
1,5 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
susam
Mayayı 1,5 su bardağı suyun içinde eritin.
3 su bardağı kepek unu, beyaz un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edin. Mayalı suyu ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. Malzemeleri karıştırıp, yoğurun. Hamuru yarım saat mayalandırın.Yarım saatin sonunda hamuru tekrar yoğurun. Hamura yuvarlak şekiller verin yada hamurun tamamı ile büyükçe bir yuvarlak yapın. Üzerine önce sıvıyağ sürüp sonra susam serpin. Hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dak. pişirin.
3 su bardağı kepek unu, beyaz un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edin. Mayalı suyu ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. Malzemeleri karıştırıp, yoğurun. Hamuru yarım saat mayalandırın.Yarım saatin sonunda hamuru tekrar yoğurun. Hamura yuvarlak şekiller verin yada hamurun tamamı ile büyükçe bir yuvarlak yapın. Üzerine önce sıvıyağ sürüp sonra susam serpin. Hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dak. pişirin.
Etiketler: ekmekler
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa