tugbaakin

7 Mayıs 2008 Çarşamba

YEŞİL MERCİMEK SALATASI VE CİVCİVLER




Havaların ısınmasıyla beraber kilo verme telaşımızda başlamış oldu. Daha çok salata çeşiti ve zeytinyağlıları tercih eder olduk. Geçen hafta gelen misafirlerim için yeşil mercimek salatası yapmıştım üzerinede minik misafirler için civcivler. Küçüklerin olduğu kadar büyüklerinde ilgisini çekmeyi başardık :))
YEŞİL MERCİMEK SALATASI
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet rendelenmiş havuç
1/2 demet maydanoz, yeşilsoğan, nane, dereotu (arzu ettiklerinizi ekleyin)
sıvıyağ, limon, tuz, karabiber
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta bulguru ayıklayıp üzerine kaynar su ekleyip kabarmasını bekleyin. Mercimeği süzüp üzerine bulguru ekleyin. Sıvıyağda kurusoğanı kavurun üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip bir süre daha kavurun. Mercimeğin üzerine ekleyin. Yeşillikleride doğrayıp ilave edin. Limonunu, tuzunu, karabiberini ve cok az sıvıyağı ekleyip karıştırın.
CİVCİVLER İÇİN
3 tane haşlanmış ve ezilmiş patatese birazcık sıvıyağ, limon ve tuz ekleyip yoğurun. Sonra yumurta kadar parça alıp elips sekli verin daha sonra ceviz kadar parca alıp yuvarlayın ve elips olanın üzerine koyun. Gözlerini çörekotu, gagasını havuç, kanatlarınıda maydanozla oluşturun. Salatanızın üzerine yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsunnn...

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mercimek salatasını biliyorum, çok lezzetli oluyor.. Ellerine sağlık.. Hele de civcivlere bayıldım, ne kadar şekerler :)

8 Mayıs 2008 00:56  
Blogger sarımutfak-hande dedi ki...

hiç denemedim yemeğini sevdiğime göre salatasını da severim gibime geliyor
ellerine sağlık cnm
sevgilerimle

8 Mayıs 2008 01:36  
Anonymous Adsız dedi ki...

bu yemeği severim, ama keşke cep telefonundan resmini çekmeseydiniz. Net göstermiyor...

2 Şubat 2009 12:29  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa